Noutăţi:

 ● Şi în acest an, ca de fiecare data, la 14 septembrie, Schitul "Înălţarea Sfintei Cruci" din Aiud îi aşteaptă pe credincioşi la sărbatoarea hramului său, organizat în memoria foştilor deţinuţi politici, morţi în temniţele comuniste.

 ● Reportaj-documentar realizat de Rafael Udrişte şi difuzat la TVR 1 în emisiunea SEMNE-Pelerinaj la temniţa prigoniţilor , 08.11.2008. Video.

Vezi mai departe ...
 
Schitul "Inãlţarea Sfintei Cruci" - AIUD
 
"Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate..."
Calvarul Aiudului
Plăcile inscripţionate dezvăluie o mică parte a celor care au murit în temniţele comuniste, reconstituite fiind din amintirea supravieţuitorilor. Printre marile personalităţi duhovniceşti, dar şi intelectuale, care au trecut prin temniţa Aiudului, le descoperim într-o listă, care vă asigurăm ca nu este completă.
Maica Domnului este reprezentată în această icoană cu Sfântul ei Acoperământ, întins peste toţi fii ei care l-au mărturisit pe Hristos în temniţele comuniste.
Cele 7 cruci îngemănate simbolizează unitatea în suferinţă pe care au avut-o mucenicii, iar crucea ce-a mare de deasupra reprezintă “crucea neamului” pe care ei au dus-o în spate.
Braţele crucii mari sunt puţin înclinate având fiecare câte o gaura şi reprezintă ochii suferinţei neamului românesc, care sunt îndreptaţi spre cer şi imploră mila lui Dumnezeu pentru ţara noastră.
Clopotul donat de Sfânta mãnãstire Petru Voda.