Noutăţi:

 ● Şi în acest an, ca de fiecare data, la 14 septembrie, Schitul "Înălţarea Sfintei Cruci" din Aiud îi aşteaptă pe credincioşi la sărbatoarea hramului său, organizat în memoria foştilor deţinuţi politici, morţi în temniţele comuniste.

 ● Reportaj-documentar realizat de Rafael Udrişte şi difuzat la TVR 1 în emisiunea SEMNE-Pelerinaj la temniţa prigoniţilor , 08.11.2008. Video.

Vezi mai departe ...
 
Schitul "Inãltarea Sfintei Cruci" - AIUD
 
"Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate..."
Localizare

Dinspre Sibiu: La intrarea în Aiud dinspre Sibiu, se face dreapta pe şoseaua de centură. După ce se trece de liceul Avram Iancu se face a treia stradă la dreapta şi imediat la stânga. Se merge tot înainte până la Şcoala Generală Axente Sever, după care se face din nou dreapta printre garaje. După garaje pe stânga se vede monumentul.

Dinspre Cluj: La intrarea în Aiud dinspre Cluj, se continuă pe şoseaua de centură, se trece de penitenciar (pe stânga). Se trece podul peste râu. Se părăseşte centura intrând în cartierul Micro. Se trece prin faţa Şcolii Generale Axente Sever, intrând printre garaje. După garaje pe stânga se vede monumentul.

Pentru Autocare: Autocarele şi microbuzele vor parca în faţa protopopiatului – aflat pe a treia stradă la dreapta dupa Liceu (dinspre Sibiu)

Adresa:

Schitul "Înalţarea Sfintei Cruci"
Str. Eroilor, nr. 3
Cod 515200
Aiud, Jud Alba
Tel 0258 / 860325